"Foto Şipşak Aktivite" başlasın:)

Haydi bakalım bundan sonra biraz da çocuklara ilişkin fotoğraf yazıları gelsin...

Muzipokids Ümitköy'de 6mart 2016 da yapmış olduğumuz "Foto-Şipşak Atölye" çok güzel geçti ve yeni süprizler olabilir yakında.

Kesinleşince paylaşırım ama şimdilik bende kalsın:)

Bizim 1 numaralı minik baykuş büyüdükçe ve benim elimde makineyi gördükçe pek bir heveslenir oldu fotoğraf çekmeye. "Anne çıt çıt" diye dolaşıyor peşimden:) Fırsat oldukça birlikte kurcalıyoruz makineyi, fotoğraf çekip inceliyoruz falan.




Çocuklarla fotoğraf çekebilmeniz için profesyonel bir makineye ihtiyacınız yok tabi. Cep telefonunuz varsa ve çocuğunuzla paylaşmakta sakınca görmüyorsanız gerekli ekipmana sahipsiniz demektir.
Çocuğunuzla haftada 1 gün "Foto-şipşak Günü" belirlemekle işe başlayabilirsiniz. İster evde ister dışarda özgürce fotoğraf çekin ve çektiğiniz fotoğraflar üzerine bol bol konuşun. İşte size birkaç öneri;



- Mutfaktan bulduğunuz kaşık, çatal, tencere tava ne varsa hepsini koyun masaya. Onları altalta üstüste koyarak değişik tasarımlar yapın ve fotoğraflarını çekin. Parlak yüzeyli çaydanlık, tencere, kaşık gibi objelerdeki görüntüler biraz daha yamuk olacağı için çocuklarınızın ilgisini çekecektir. Değişik yüz hareketleriyle birlikte selfi çekebilirsiniz.
-Akşam mumları yakıp, yakın bir yere çocuğunuzun sevdiği küçük bir oyuncağı koyun ve mumun yerini yani ışık kaynağını değiştirerek fotoğraflar çekin. Çocuğunuz bu sayede ışığın önemini daha iyi anlayacaktır.
-Çeşitli nesnelerle rakamlar oluşturarak fotoğraflarını çekebilirsiniz. Böylece hem rakamları eğlenceli bir şekilde öğrenecek, hem de eğlenecektir. Aynı uygulamayı harfler ve hatta kelimelerle de yapabilirsiniz.
-Odasının penceresinden her saat başında aynı yerin fotoğrafını çekmesini isteyin. Güneşin yeri değiştikçe fotoğrafların farklılaştığını görecek ve zaman kavramını anlamaya başlayacaktır.
-Aile bireylerinin fotoğraflarını çekin ve onları bir albüme yerleştirerek altlarına isimlerini ve akrabalık derecelerini yazın. Çocuğunuza bir anı albümü oluşturun.
-Değişik surat ifadeleri ile selfi çekmeyen anne-baba yoktur herhalde:) Yapmadıysanız mutlaka deneyin.
-Eski fotoğraf albümlerini çıkartın ve kendi çocukluğunuzu, aile büyüklerini tanıtın, hikayeler anlatın.
-En sevdiği bir oyuncağı alıp, uyurken, yemek yerken, parkta sallanırken çekin ve akşam o fotoğraflara bakarak bir hikaye kurgulayın.
ve son olarak, çocuğunuza bir fotoğraf makinesi alın. Markası modeli özellikleri ne olursa olsun, yeter ki sadece çocuğunuza ait olsun...

Sizin de yaptığınız fotoğrafa ilişkin aktiviteler varsa paylaşır mısınız?






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder